Задържаха банда, изнудвала за имоти във Враца

Млад мъж полетя от комплекс “Цариградски”, загина

Търговище остава шеста по прозрачност сред 265 общини у нас

Арестуваха 31-годишна жена, теглила пари от сметки на възрастна русенка

Любен Кънчев, зам.-министър на туризма: 9 милиона чужденци са посетили България Приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева

Томислав Дончев: Днес, в рамките на едно поколение, се случват повече иновации и промени, отколкото в цялата предишна история на човечеството

Британка заплати 930 паунда за един банан

Островът край Бургас откри сезона Валят заявки за пиратски партита и сватби

Министър Караниколов: Бизнес климатът в страната се подобрява

Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

Започват ремонти на улици в Сливен и селата за 2 млн. лева

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Освободиха от длъжност Капитолиадския митрополит Исихий заради скандални клипове с трансексуален (ВИДЕО)

4 са вариантите за наказание на “Левски”

Край на бурките в България

Искането да се забранят бурките на обществени места лавинообразно се разпространява из местните власти в страната и към момента вече обхваща 10 от общо 27 области. Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви подкрепа спрямо действията на общинари в тази посока. По думите й съветите реагират на опасността от възможна радикализация и са необходими повече бдителност и внимание.

След като Стара Загора и Пазарджик регламентираха забулването чрез промени в наредбите за обществения ред, искане на забрана беше внесено и в София, Пловдив, Бургас, Благоевград и Шумен. Това предстои още в Добрич, Хасково и Харманли. От петък промяна поискаха и във Варна.

В четвъртък депутатите от ГЕРБ, БСП, Реформаторския блок и Патриотичния фронт в регионалната комисия единодушно подкрепиха проектозакона за носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето. Очакванията са и в останалите комисии, както и в пленарната зала, нормативният акт да бъде безпроблемно гласуван. Така България ще стане 6-ата държава в ЕС с действащ закон срещу бурките. До момента такъв е прокаран във Франция, Белгия, Холандия, Италия и Испания.

За ограничения при забулването на обществени места – улици и сгради, особено в учебни заведения, се обяви и главният прокурор Сотир Цацаров.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.