За страховит хаос предупреди Бойко Борисов

Виждайки какво става по света, дано на всички им е мила държавата, защото хаосът, който ще настане, ще бъде страховит - такова предупреждение отправи в кулоарите на парламента премиерът Бойко Борисов. Коментарът му бе по повод последните политически пререкания, които започнаха с оттеглянето на АБВ от управлението и чулите се призиви за предсрочни избори за Народно събрание.

Борисов говори и за референдума на Инициативния комитет на „Шоуто на Слави“, от който и шестте въпроса бяха приети в пленарна зала без редакция.

„Един от въпросите не 100, а е 1000 процента противоконституционен. Има решение на Конституционния съд, че няма как да стане от обикновено Народно събрание. Но подведени по популизма всички гласуваха“, обясни Борисов. Думите му бяха по повод питането, според който броят на депутатите трябва да се намали от 240 на 120.

В НС министър-председателят отговори и на депутатски въпроси от редовния седмичен парламентарен контрол.

От трибуната той прогнозира, че мониторингът над страната ни от Брюксел ще отпадне.

„Това ще стане, когато свършим всичката си работа“, каза Борисов. Той припомни думите на председателя на Еврокомисията Жан Клод Юнкер, че механизмът за проверка за страната ни може да се премахне до 2019 г. След това премиерът обясни, че идната седмица в Брюксел отиват главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Коментари

Задължително поле