Много слънце и жега днес

Обявяват кандидатите за стратегически инвеститор на АЕЦ „Белене”

Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Кристалина Георгиева представи „Плана Юнкер“ в Пловдив и как на практика той действа

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева представи в петък в Пловдив инвестиционния план за ЕС, известен като „Плана Юнкер“, и предостави практична информация как може да се кандидатства за финансиране по тази инициатива и пътищата, по които малките и средни предприятия могат да стигнат до парите от нея.

Планът за инвестиции в ЕС е амбициозен подход за насърчаване на предприемачеството в Европа, без да се създава нов публичен дълг. Целта е да преодолее спада от 15% на инвестициите на Стария континент между 2007 и 2014 г. „Планът Юнкер“ е отворен както за частни предприемачи, така и за публични предприятия и общини, които могат да кандидатстват за финансиране с подходящи проекти.

Планът насочи 100 млн. евро към 1000 малки и средни фирми и осигури 35 млн. евро за иновативни компании в България, като тези пари чакат своите бенефициенти. От старта му преди година у нас се изпълняват 2 проекта за изгодно финансиране на малки и средни предприятия, а предстои подписване на още един проект, благодарение на който общото финансиране, до което малки и средни предприятия в у нас ще имат достъп, ще е 199 милиона евро. Съвсем скоро ще бъде изготвено ръководство с конкретни примери как да се съчетават и съвместяват двата вида финансиране – по „Плана Юнкер“ и структурните фондове, обеща еврокомисар Кристалина Георгиева.

В работата на форума в Пловдив участваха евродепутатите Андрей Новаков и Ева Паунова, която обявиха, че откакто е в сила „Планът Юнкер“ са одобрени 220 проекта от 25 държави, членуващи в ЕС. Според Ева Паунова, която е член на Комисията по икономическите и парични въпроси в Европейския парламент, над 80 млрд. евро са привлечени към частни инвестиции. По този начин се стимулира кредитирането на бизнеса и се дава тласък на новите идеи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.