Най-високият човек в историята

Съюзът на колекционерите в България: Сбогом, Маестро Светлин Русев!

Нападение срещу център на “Белите каски” в Сирия, петима спасители са убити

Швеция тества електрически път Участъкът от 2 км е първият по рода си в света

ОПЕК и Русия се договарят да увеличат добива на петрол

Израелски военен, ранен на Западния бряг, почина в болница

Вирусът Нипа – новата Ебола СЗО го постави в Топ 10 на най-опасните патогени

Шофьорът на камиона, в който бяха открити 191 кг хероин, остава в ареста

Съобщенията от институциите да са само на роден език, предлагат патриотите

30 годишен бургазлия се хвърли от 7 етаж

Акция „Бира за смет“ чисти плажа Срещу 100 кенчета кехлибарена течност доброволци събраха 2 тона боклук

Пиян съсипа картина в известна московска галерия

Рибарските семейства почерпени с чорба, малка мастика и сладолед

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 27 май

Спортният министър откри обновения стадион Арена „Арда“ в Кърджали

Кристалина Георгиева представи “Плана Юнкер” в Пловдив и как на практика той действа

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева представи в петък в Пловдив инвестиционния план за ЕС, известен като “Плана Юнкер”, и предостави практична информация как може да се кандидатства за финансиране по тази инициатива и пътищата, по които малките и средни предприятия могат да стигнат до парите от нея.

Планът за инвестиции в ЕС е амбициозен подход за насърчаване на предприемачеството в Европа, без да се създава нов публичен дълг. Целта е да преодолее спада от 15% на инвестициите на Стария континент между 2007 и 2014 г. “Планът Юнкер” е отворен както за частни предприемачи, така и за публични предприятия и общини, които могат да кандидатстват за финансиране с подходящи проекти.

Планът насочи 100 млн. евро към 1000 малки и средни фирми и осигури 35 млн. евро за иновативни компании в България, като тези пари чакат своите бенефициенти. От старта му преди година у нас се изпълняват 2 проекта за изгодно финансиране на малки и средни предприятия, а предстои подписване на още един проект, благодарение на който общото финансиране, до което малки и средни предприятия в у нас ще имат достъп, ще е 199 милиона евро. Съвсем скоро ще бъде изготвено ръководство с конкретни примери как да се съчетават и съвместяват двата вида финансиране – по “Плана Юнкер” и структурните фондове, обеща еврокомисар Кристалина Георгиева.

В работата на форума в Пловдив участваха евродепутатите Андрей Новаков и Ева Паунова, която обявиха, че откакто е в сила “Планът Юнкер” са одобрени 220 проекта от 25 държави, членуващи в ЕС. Според Ева Паунова, която е член на Комисията по икономическите и парични въпроси в Европейския парламент, над 80 млрд. евро са привлечени към частни инвестиции. По този начин се стимулира кредитирането на бизнеса и се дава тласък на новите идеи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.