Методи Андреев: Оттеглянето на АБВ е рубладжийски опит опит за дестабилизация на властта

Оттеглянето на АБВ е един неуспешен опит за дестабилизация на властта, заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев пред „Фокус".

„Ако беше политическо решение, то най-вероятно и най-нормално е в една коалиция да се постави въпроса и да се потърси консенсус. Ако вече не се намери консенсус, то тогава да се предприема тази крайна мярка. Веднага възниква въпросът кой може да принуди една партия като АБВ да направи тази стъпка - посочи Андреев - В този рубладжийски опит да се дестабилизира стабилността на мнозинството, разбира се, неуспешно, прозирам енергийните интереси на една чужда на България сила, която ни държи в енергийна зависимост вече десетилетия. Това е опит за дестабилизация, а не резултат от политическо несъгласие. Аз съзирам енергийни интереси, защита на чужда политика и интереси, каквито винаги са защитавали партиите АБВ, БСП, ДПС и други.”

„Те ще опитат да представят този рубладжийски опит за дестабилизация като гениална стъпка за обединение на левите сили. Възможно е тази атака да прерасне в някакъв опит за ляво обединение, но на този етап мнозинството е стабилно. Някои хора от БДЦ, които влязоха в това Народно събрание, изразиха готовност да подкрепят без някакви политически претенции. Реално погледнато – колкото толкова, но достатъчно”, каза още Методи Андреев.

Коментари

Задължително поле