Шофьорка блъсна рокер в Търново, шестима хванати за ден да карат пияни и без книжки

Млада шофьорка блъснала рокер на едно от оживените кръстовища във Велико Търново. Инцидентът станал около 10,30 часа в събота в центъра на старата столица. Мотористът се движил по главна улица, когато внезапно върху него връхлетял лек автомобил „Хонда”. Колата излязла от път без предимство. При удара мотоциклетистът паднал на земята, но не е ранен. Сериозни щети са нанесени по скъпото му возило.

Само за ден във Великотърновска област са засечени шестима шофьори да карат пияни и без книжки. Двама от тях предизвикаха тежки катастрофи.

25-годишният Симон Милков шофирал с висока скорост лек автомобил „Киа” без да има свидетелство за правоуправление и с 1,75 промила алкохол. Младият мъж предизвика катастрофа, като помля 4 автомобила и се вряза в китайски ресторант.

Симеон Милков е организицонен секретар на партията на Николай Бареков ББЦ във Велико Търново. Колатаму се е забила във външната тераса на ресторант и е помела близкостоящата маса, на която е нямало клиенти. В непосредствена близост обаче е имало семейство с дете. На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. "Изпратихме пожарна кола, тъй като единият от пострадалите автомобили е бил на газ метан.Трябваше да се обезопаси района, да се извадят акумулаторите на колите и да се предотврати вторичен взрив. За щастие няма жертви и пострадали”, съобщиха огнеборци.

Бързо производство е започнато в РУ – Велико Търново срещу неправоспособен водач, употребил алкохол и предизвикал пътен инцидент. Около 6 часа в петък в района на великотърновското село Въглевци станала катастрофа между камион "Мерцедес Актрос", с прикачено полуремарке, управляван от 48-годишен турски гражданин и лек автомобил "Мерцедес", управляван от 20-годишния Ю. Б. от село Малки чифлик. На местопроизшествието пристигнали полицаи, които установили, че водачът на лекия автомобил е с 1.03 промила алкохол в кръвта и без необходимото свидетелство за управление. Освен това Ю. Б. е саднал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

21-годишен неправоспособен водач е спипан и около 20 часа на 13 май във великотърновското село Арбанаси. С 1,47 промила алкохол и без книжка е хванат и 19-годишен шофьор в горнооряховското село Крушето. Други двама неправоспособни водачи са установени в Свищов и Златарица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони