Депутатът от РБ Бойка Маринска: Предсрочни избори няма да променят парламента, излишно е да се създава хаос

Предсрочните избори няма да променят конфигурацията в парламента и е излишно да се създава хаос, заяви депутатът от Реформаторския блок Бойка Маринска пред "Фокус".

„Оттеглянето на АБВ от властта е политическа маневра и опит да търсят естественото си място вляво. Това е пряко следствие от проведения наскоро конгрес на БСП и избора на нов лидер - смята Маринска - Не смятам, че има опасност за управляващата коалиция, напротив, това е повод за консолидиране на дясното, защото ние самите не се чувствахме комфортно в едно такова управление – дясноцентристко, с присъствието на лява партия вътре. Изключвам и провеждането на предсрочни парламентарни избори, очаквам стабилизиране на мнозинството. Ние сме поели определени ангажименти и ще ги следваме. Трусове в държавата сега не са необходими.”

Според депутатката от партията на Меглена Кунева ДБГ в парламента няма партии, които имат интерес от провеждането на предсрочни парламентарни избори. „Такива интереси имат само формации извън Народното събрание. Преди това обаче, те трябва да решат вътрешнопартийните си проблеми. Всяка една партия трябва да стои стабилно политически и тогава да се готви за избори”, коментира Бойка Маринска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика