Кунева: Радан Кънев вкара РБ в тежка политическа интрига

Като „тежка политическа интрига“ и като тежък удар върху Реформаторския блок опредили вицепремиерът и председател на "Движение България на гражданите Меглена Кунева предложението на Радан Кънев за подкрепа на евентуален втори президентски мандат на Росен Плевнелиев.

„Президентът разчете зад този ход много тежка политическа интрига. Аз не смятам, че хората, които са стигнали до ниво ръководители на съответните партии, са недостатъчно умни. Ако това не е политическа глупост, какво друго би могло да бъде. Така че разбирам мотивите на президента да се изкаже по този начин. При всички случаи, независимо, че изглежда, че той е първата жертва на подобна „интрига“, си мисля, че дълбоката цел всъщност е Реформаторският блок. Това рефлектира тежко върху Реформаторския блок, по-тежко, бих казала, отколкото върху президента“, заяви Кунева, цитирана от БГНЕС.

„Няма да променим поведението си, няма да играем нито с интриги, нито с омраза, нито пък ще си играем със съдбата на страната ни“, каза още Кунева. Тя увери, че ще продължи да прави всичко възможно Реформаторският блок да остане единен.

Коментари

Задължително поле