"Щутгарт" изпадна, "Айнтрахт" ще трепери

Голямата футболна драма в Бундеслигата завърши със сълзи за "Щутгарт". Трикратният шампион на Германия, където Красимир Балъков е №1 за всички времена, изпадна тъжно. "Швабите" за последно триумфираха с титлата през 2007-а. Сега се нуждаеха от победа като гост на "Волфсбург", но загубиха с 1:3. През зимната пауза на "Мерцедес Арена" се говореше за участие в Лига Европа, а накрая сезонът се превърна във филм на ужасите. Говори се, че Балъков е един от вариантите за треньор за есента.

Драмата бе в Бремен и започна още преди мача "Вердер" - "Айнтрахт". Хиляди фенове на "бременските музиканти" приветстваха автобуса на своите. Замеряха с камъни и бутилки този на "Айнтрахт". Точно като хулиганите на "Уест Хем" срещу возилото на "Манчестър Юнайтед" миналия вторник.

До 88-ата минута "Айнтрахт" удържаше 0:0, което означаваше спасение. Тогава сенегалският защитник Папи Джиболоджи вкара гола на спасението за "Вердер" - 1:0. По този начин "Айнтрахт" ще трепери в два изключително трудни баража срещу третия във втора дивизия "Нюрнберг". Само веднъж в историята си "Вердер" бе изпадал и сега отново "музикантите" ще свирят елитно.

Малко преди старта на мачовете "Шалке" обяви, че се разделя с треньора Андре Брайтенрайтер. Лебедовата му песен бе 4:1 над Хофенхайм".

Матс Хумелс се раздели не с освирквания, а с аплодисменти с публиката на "Борусия" (Дортмунд). Завръщащият се в "Байерн" защитник игра последен мач при 2:2 срещу "Кьолн".

Други резултати: "Дармщад" - "Борусия" (Мьонхенгладбах) 0:2, "Майнц" - "Херта" 0:0, "Байер" - "Инголдад" 3:2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят