ЦСКА поиска смяна на синдика

ЦСКА поиска незабавна смяна на синдика Дора Милева, която управлява обявеното в несъстоятелност търговско дружество. С дълга декларация в сайта на "червените" дамата е обвинена, че "с действията си застрашава интересите на кредиторите и длъжника".

В документа пише, че Милева е сключила договор с "Еврофутбол лимитед" на 12 май, с който ПФК ЦСКА АД трябва да рекламира непрекъснато и пряко търговската му марка. Ръководството на "червените" твърди, че подобен контракт може да се подпише само заедно с изпълнителния директор. Още по-сериозно е обвинението, че синдикът не е получил парите по специална сметка на дружеството, а "по различен и противозаконен начин“.

Следващата атака към Милева е, че се разпорежда с парични средства на ПФК ЦСКА АД без "изричното и предварително съгласие" на съда. Заради тези факти шефовете на финалиста за купата плашат да сезират министрите на правосъдието и икономиката, както и прокуратурата.

Документът от ЦСКА твърди, че "Ефбет лимитед" няма основание да преведе 33 750 лв., тъй като не е акционер във ФК ЦСКА АД. "Ако сумата е във връзка с договора за спонсорство, подписан на 12 май, той е нищожен, защото не е подписан от изпълнителния директор - продължава декларацията. - Срокът по отношение на ПФК ЦСКА АД за довнасяне на капитал е изтекъл на 11 май, а не на 15 май."

"Договорът с "Ефбет" е законен - отвърна Дора Милева. - Бих попитала шефовете на ЦСКА дали се страхуват, че клубът може да получи лиценз."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ