Меглена Кунева: Аз не съм в бизнеса с омразата

„Аз не съм в бизнеса с омразата, не работя така. Не съм постигнала това, което съм постигнала на базата на омраза и обида към другите”. Така образователният министър и вицепремиер Меглена Кунева отговори на ген. Атанас Атанасов, който заяви в сутрешния блок на bTV, че тя е наемник на ГЕРБ.

„Това желание да свои Реформаторския блок е погрешно, не можем да играем непрекъснато на Иван Грозни, който иска да убие това, което е създал”, категорична е Меглена Кунева.

По повод призива на лидера на ДСБ Радан Кънев десните да подкрепят Росен Плевнелиев за втори президентски мандат като независим кандидат, Кунева каза, че е изненада от този ход. „Това много пречи на РБ да работи както трябва”, смята тя.

„В човешките отношения има симетрия и ми се струва безсмислено след това да му се обадиш и да му вдигнеш скандал защо не те е попитал”, допълни вицепремиерът. По думите й ДСБ никога не са били изолирани от събрания на реформаторите, като последното е било миналия вторник. „Тогава нямаха такива идеи за обсъждане”, каза Кунева.

Вицепремиерът заяви, че управлението е стабилно, въпреки че АБВ оттеглиха подкрепата си.

„Аз не съм желязната лейди на българското образование. Ставаше въпрос дали ако някой е без академична степен, може да бъде министър на образованието. Това беше едната от линия, по която протекоха атаките срещу мен”, обясни Меглена Кунева сравнението с Маргарет Тачър.

На въпрос как се регулира създаването на учебници, образователният министър обясни, че в момента всеки преподавател решава кой учебник да използва. „Освен това децата в момента боравят с таблети и начините да се направи един урок интересен са повече от един”, смята тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика