Цветан Цветанов дари 3200 лв. от рожденния си ден на участници в национален поход

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов дари 3200 лева за участието на ученици от Велико Търново в Националния поход "По стъпките на Ботевата чета". Така той изпълни свой ангажимент да предостави на ръководителите средствата, необходими на групата за участие в похода.

В неделя Цветанов се срещна с част от децата и с техните ръководители. В похода ще участват 50 ученици от седем училища в старата столица.Трогнати от жеста, учениците връчиха на Цветанов благодарствена грамота "Златно сърце". Средствата ще осигурят транспорта, логистиката и закупуването на специални екипи за учениците , с които те ще се отличават като група от болярския град.

Събитието ще се проведе от 27 май до 2 юни. След това младежите ще посетят Народното събрание отново по покана на Цветанов. Средношколците ще се срещнат с председателя на парламента Цецка Цачева, която е и патрон на националния поход.
Средствата, които предостави Цветанов, бяха набрани по време на благотворително тържество навръх рождения му ден. От 7 години той насърчава своите приятели и съмишленици да даряват суми за значими каузи, вместо да поднасят персонални подаръци за личния му празник.

Да дари част от събраните пари на великотърновските млади родолюбци, Цветанов обеща по време на една депутатска приемна във Велико Търново преди време. През 2015 г Цветанов, кметът на Велико Търново Даниел Панов и великотърновските депутати от ГЕРБ подпомогнаха участието на голямата великотърновска група в похода по стъпките на Ботев. Тази година се навършват 70 години от първия поход "По стъпките на Ботев" и 140 години от стъпването на революционера на Козлодуйския бряг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони