Николина Ангелкова: Ще привличаме туристи с легенди за всеки град

Министерството на туризма работи по проект, който има за цел да представи най-важната легенда за всеки български град.

Легендите ще са част от голямата интерактивна карта, която ще представя осемте културно-исторически дестинации в страната. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова във Варна, където участва в официалното откриване на новия туристически сезон.

Като начало проектът "Легендите за България" включва 52 легенди. До август трябва да е готова концепцията, а от началото на следващата година всяка седмица ще бъде излъчвана по една легенда.

Книжки и карти ще разясняват легендите на туристите, посочи министърът. Тя обясни, че целта е към туристическия продукт да се добави усещането за древност, за нашето минало и традиции.

За Варна ще бъде трудно да се избере най-интересната легенда, защото тук има много какво да се покаже, според Ангелкова, предаде "Дарик".

"Длъжни сме да използваме това, което природата и историята са ни дали, за да можем да привличаме максимално целогодишно туристите, които идват у нас. Особено по българското Черноморие, защото летният туризъм ни е ключов продукт", изтъкна Ангелкова.

Тя припомни, че България е кръстосана от 7 епохи и тук е открито най-старото обработено злато в света.

"Стотиците хиляди туристи, които очакваме това лято, ще имат възможност за допълнителни атракции, което ни липсваше до момента в предлагането на целия туристически продукт. Тази динамика в сектора сме длъжни да я развиваме, за да отговаряме на предизвикателствата", отбеляза още министърът на туризма

Коментари

Задължително поле