Бойко Борисов: Ако Патриотичният фронт излязат от управлението, значи не са патриоти и не си обичат държавата

"Ако Патриотичният фронт излязат от управлението, значи не си обичат държавата, не са патриоти, ние не сме стабилни, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, в отговор на въпрос, какво ще стане ако Патриотичния фронт излязат от управлението заради гласуването в сряда на ветото на президента Росен Плевнелиев върху част от текстовете в Изборния кодекс.

Борисов посочи, че изразява благодарността си за съвместната работа с вицепремиера и министър на труда и социалната политика в оставка, издигнат от политическа АБВ, Ивайло Калфин. „Там направихме много работа заедно. Той се държа изключително джентълменски обяснявайки колко добре и правилно сме работили”, заяви още премиера. По думите му, претенции и проблеми всеки може да си намери и измисли. „Идват президентски избори и като ги слушам как се мъчат да се кандидатират. Това са политически ходове. Разбирам ги, има го това в политическата игра. Пожелавам им успех. Просто не се интересувам от другите партии. Интересувам се от моята”, посочи още Борисов, предаде "Фокус".

Премиерът каза, че един ден, ако Ивайло Калфин иска да се върне в кабинета, той е готов да работи с него. „Ние изградихме не само колегиална, но и приятелска дружба, доверие, разбирателство с целия екип от Министерски съвет”, допълни още министър-председателят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика