Златан изпратен като бог, тръгна си с рекорд

"Дойдох като цар, тръгвам си като легенда!"

Думите на Златан Ибрахимович обиколиха света, а прощаването му с "Парк де Пренс" ще остане завинаги в историята. В последния мач за ПСЖ на митичната арена шведът направи рекорд - вкара 2 гола за 4:0. Така стигна до кота 38 попадения и задмина Карлос Бианки, който презд 1978-а завърши с 37.

В 10-ата минута мачът спря за 10 минути. Трибуните на "Парк де Пренс" изригнаха като Везувий за любимия им №10. Златан вдигна на ръце двамата си синове, които носеха фланелки на ПСЖ с надписи на гърба - "Легенда" и "Крал". За 11-и път в кариерата си Ибрахимович стана национален шампион.

"Четирите години в Париж ще останат незабравими - каза Златан след мача. - Дано ПСЖ продължава да печели. Без Ибра ще е трудно, но..."

"Ти си легенда, ти си най-добрият голмайстор, никога няма да те забравим", обърна се към него президентът Насел ал-Хелайфи.

През този сезон ПСЖ вкара 102 гола в 38 мача, почти 40 процента са на името Ибрахимович. Четири пъти поред Златан стана шампион на Франция. В колекцията си има още 4 титли на Италия, две на Холандия и една на Испания. Продължава да му липсва Шампионската лига. Говори се, че от новия сезон ще е в "Манчестър Юнайтед" и за първи път ще работи с друг също толкова луд и специален - Жозе Моуриньо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят