Камбуров с 12 гола от 10 мача

Капитанът на „Локомотив“ (Пловдив) Мартин Камбуров се разписа в трети пореден мач при успеха над „Монтана“ с 2:0 в срещата от 34-ия кръг на „А“ група. Цифрите за последните 10 двубоя на опитния играч са още по-внушителни – 12 попадения. В тях Камбуров успя да реализира и един хеттрик при разгрома над „Пирин“ (4:2) и пропусна да се запише сред голмайсторите единствено в дербито с „Ботев“ (2:1) и при равенството с „Левски“ (1:1) през март.

С внушителната си серия 35-годишният нападател задмина лидера при реализаторите Клаудиу Кешеру от „Лудогорец“. Българският таран е със 17 попадения от началото на сезона, а румънецът има 3 по-малко.

При положение че Камбуров стане голмайстор през настоящата кампания, това ще бъде пети негов подобен приз. За последно това се случи през сезон 2013/14, когато звездата на „смърфовете“ успя да се разпише 20 пъти.

„Старая се да играя добре. Наслаждавам се на футбола, който играя сега – призна Камбуров след мача с „Монтана“ - Ще се опитам да продължа така до края на сезона и през следващия също.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ