Утре вятърът се усилва, носи дъждовни облаци

През нощта ще бъде с разкъсана облачност, над Южна България намаляваща до ясно. Минималните температури ще бъдат 9° и 14°. Утре от запад-северозапад с до умерен, а в Дунавската равнина и временно силен вятър ще прониква хладен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Над Западна по-късно през деня и над Източна България облачността ще се увеличава и на много места в тези райони ще има валежи. Възможни са градушки. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в Югоизточна България до 22, 23°. Това съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

Над Черноморието денят ще започне със слънчево време. По-късно през деня от запад облачността ще се увеличи и ще започнат валежи. Ще духа слаб западен-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще бъдат между 19° и 21°. Температура на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде предимно облачно и на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен, вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 5°.

През нощта срещу вторник валежите ще продължат, на повече места и повече по количество ще са в Южна и Източна България. На 17 и 18-ти ще се задържи хладно. В часовете преди обяд вероятността за валежи е по-малка, ще има и разкъсвания на облачността. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. В четвъртък – на 19-ти, вятърът ще стихне, сутринта ще е ясно и ще има условия за образуване на слана. През деня ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, на отделни места е възможно и за кратко да превали.

Атмосферното налягане е около средното за май и ще се повишава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето