На 28 май 2018 да почерпят

Оливия, Рафаел, Ния и Виктория отиват на финал в “Гласът на България” Победителят ще бъде избран на 3 юни

Джон Траволта влезе в кожата на мафиотски бос В Кан беше за първи път със семейството си и се разкърши с рапъра 50cent

ГЕРБ печели изборите в Галиче

Шествия на привърженици и противници на крайната десница в Германия

Участници от MasterChef демонстрираха умения пред над 120 гости

Китай предупреди САЩ да не нарушават териториалния му суверенитет

Зрителите решават кой отива на финала на „Гласът на България“

Колите на водород идват и у нас Още през 2019 година возилата на бъдещето ще бъдат достъпни

Израел строи морска бариера, за да попречи на проникване на палестински екстремисти от Ивицата Газа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 28 май 2018

Черешите поевтиняха с почти 20%

Киев почете спасителя на българските евреи (обзор) Откриха мемориална плоча на Димитър Пешев в Украйна

Руският посланик в Берлин: Дипломатите ни, прогонени заради скандала със Скрипал, може да се върнат само след извинение от страна на Лондон

Риана, Васил Найденов и Джон Ленън на една сцена Грандиозен финал на „Като две капки вода” в понеделник

Зелените мошеници лъжат европейските донори

Брошура от пропагандата срещу новите планове за управление на парковете Витоша, Пирин и Рила, организирана от зелените мошеници с цел натиск над властите – нещо, което е запазена марка на „еколозите“.

Вчера на сайта на коалиция „За да остане природа в България“ тихомълком се появиха доклади, описващи подробно протестните действия на българските еколози през последните почти 10 години.

Информацията не беше споделена във фейсбук страницата им и не беше разпратена до нито една медия. Причината е проста – в тези доклади са отчетени всички протести, завеждани съдебни дела, участия на конференции и дори лобиране пред депутати от страна на зелените като дейности по финансиран с европейски пари проект.

Тоест, никой не е протестирал от любов към природата – всичко е било за едни пари.

Странното в цялата работа е, че зелените от коалиция „За да остане природа в България“ се опитват да излъжат дори европейските си донори. Във всички доклади пропускат да споменат, че повечето заведени от тях дела и жалби са загубени и отхвърлени от съда.

Например, споменават, че през август 2015 петима от техните хора обжалват модернизацията на лифт Шилигарника-Тодорка, но не отчитат на европейския си донор факта, че делото е загубено и с неговите пари са заплатени разноските на ответника. Не споменават и десетките дела, които зелените НПО-та са загубили, опитвайки се да оспорват дейности в парковете по член 21 от Закона за защитените територии. Разходите по загубените дела са платени от финансите на европейските им партньори

На европейските донори се поднасят и откровени лъжи като твърдения, че министри признавали незаконосъобразност, като за „доказателства“ се привеждат документи, нямащи нищо общо със самите министри. Обвинява се и самото ЮНЕСКО, тъй като не се съобразявало с исканията на българските еколози.

Една от най-шокиращите манипулации е, че лесовъдът Тома Белев е премахнат от директорското място на ПП Витоша с политически организиран конкурс. Истината е, че Белев губи редовно организиран след изтичането на мандата му конкурс, като се класира на последно място. Всъщност, политическата намеса е в полза на лесовъда, тъй като той е уволнен поради доказана кражба на гориво от запасите на ПП Витоша и е върнат на поста след извънредна намеса на политическото ръководство на Тройната коалиция. Никъде не се споменава и за доказаната от вече 3 дела нелегитимност на Белев като председател на Асоциация на парковете в България.

Всъщност, описването на зелените протести, дела и натиск като част от чуждестранен проект е прецедент по мащаба си, но не е първият сигнал в тази насока. Преди година и половина, зелените от коалиция „За да остане природа в България“ бяха финансирали отново с пари от грантови програми пропагандни картички, насочени срещу изработваните от МОСВ три плана за управление на паркове – Витоша, Пирин и Рила.

Пропагандните материали обаче не споменават нищо за другите паркове, чиито поръчки са спечелени от еколозите и там те усвояват милиони левове. Добър пример е планът за парк Българка, където на ръководна позиция е самият Тома Белев, но изпълнението е толкова некадърно, че Висшият екологичен експертен съвет многократно връща разработката.

Дали посолствата на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия ще си извадят съответните поуки, че парите им за „развитие на гражданското общество“ се използват от политическа партия Зелените, еко НПО-та и групи за натиск за политическа пропаганда и упражняване на рекет, предстои да видим.

Дали българското правителство ще си извади съответните поуки, че зелените „граждани“ са просто добре организирана група за натиск, рекет и „усвояване“ на държавни и европейски пари, също предстои да видим.

Но пък за българското общество вече е напълно ясно, че професия „еколог“ в България е почти безвъзвратно унищожена от групата около ПП Зелените. Това са хора, които изобщо не се интересуват от каквато и да било природа. Просто са напипали успешна схема за рекет на държавни институции и частни инвеститори, добре прикривана зад европейски и държавни проекти за „гражданско застъпничество“ и „опазване на околната среда“.

Както още Алеко Константинов е написал в Бай Ганьо, „Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли?“

Лошото е, че хората знаят, но какво от това? Докато държавната власт продължава да толерира зеления рекет и кражби, ще има и зелени тарикати.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.