Заловиха за часове апаши, разбивали коли и крали външни тела на климатици

Пловдивската полиция залови за броени часове през уикенда двама апаши, разбивали коли и крали външни тела на климатици в града под тепетата.

Единият от задържаните е 34-годишен криминално проявен и осъждан Л.Х. В нощта на петък срещу събота мъжът разбил лек автомобил "Алфа Ромео", паркиран на булевард "Христо Ботев" в центъра на града и отмъкнал панел за управление на CD-плейър и чанта с лични документи и вещи от 20-годишния собственик на колата. Извършителят на обира е задържан за 72 часа с постановление на Районна прокуратура, която е наложила същата мярка и спряво друг криминално проявен пловдивчанин. 27-годишният Г.Д. пък откраднал навръх 13 май (петък) 2 външни тела на климатици от къща и фризьорски салон. За по-малко от едно денонощие криминалистите от Шесто РУ на МВР установили извършителя на новата мода в кражбите у нас.

Бандитите в Пловдив и региона явно нямат почивен ден и през уикенда извършиха серия от дръзки удари. В събота около 14 часа на бул. "Шести септември" непознат мъж издърпал торбичка с 2000 лв. вътре от ръцете на 73-годишна жена. При взломна кражба от жилище в квартал "Кючук Париж" апашите си тръгнали с плячка от 5000 евро, над 4000 лв. и 50 грама златни накити. В Първо РУ на МВР е Образувано е досъдебно производство и са предприети действия по разкриване авторите на престъплението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право