След залавяне на Дунав мост българин обвинен за трафик на 20 кг хероин

Българин на 46 години ще отговаря за трафика на 20 кг хероин, разкрит от митничарите на Дунав мост в Русе. Предстои да бъде поискано от съда да му наложи постоянен арест. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в града.

Нашенецът шофирал миниван и пътувал към Румъния и бил спрян за проверка. Във фабричните кухини на автомобила инспекторите от агенция “Митници” открили 39 пакета, облепени с тиксо. Оказало се, че във всеки от тях по малко над половин килограм хероин. Общата стойност на дрогата е изчислена на 809 000 лв. по цени на съдебната система.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че Бургаският апелативен съд е отказал да пусне други двама наркотрафиканти. Ахмед Мустафов и Севгин Алиев от търговищкото село Звездица, община Омуртаг, били спипани през февруари на пункта в Малко Търново. Те пътувала с камион към Турция. Във возилото митничарите открили тайник, натъпкан с 87 пакета метамфетамин в насипно състояние. Общото тегло на дрогата е 156, 9 кг, а стойността й е определена на около 4 млн. лв. Съдиите са приели доводите на прокуратурата, че има опасност двамата трафиканти да се укрият.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право