Рекорден брой столетници в Русия

Служител на „ТАД груп“ за ареста на Кристиян Бойков: Не мога да повярвам как са стигнали до него

Пашов и „Арарат“ на крачка от групите

Министър Димов ще посети Шишманци и Атия

Най-малко петима загинали при концерт на рапър в Алжир

Откраднаха близо 16 хиляди лева от незаключен ТИР

Премиерът Борисов обеща помощ на „Арда“ за завръщането на тима в Кърджали

Кралев: Държавата от години помага на отборите, влезли в елита

69-годишен руснак се е удавил край Лозенец

Предупреждават за прехлориране на водата в Търговище през уикенда

Овчарник и техника изгоряха при пожар в Търновско Причина за пламъците станало късо съединение

Вижте 6-е килограма наркотици, които полицаи изкопаха в селски двор в Габровско (СНИМКИ)

Футуро събра звезди на световното кино, гейминга и комикса

Просрочени задължения от 142 милиона внесе Бургаския бизнес

Над 40 американски града са станали жертва на хакерска атака

Шарени дрехи издадоха куриер на измамници

Посредникът от Русе си наел квартира в Шумен

Посредник на телефонни измамници от Русе си нае квартира в Шумен, за да може по-бързо да стига до жертвите, които те зарибяват по телефона. „Кариерата“ на 59-годишния Красимир Желев от Русе обаче приключила бързо и без големи приходи, защото той имал неблагоразумието да се облече в прекалено ярки дрехи. Една от жертвите от старата столица Велики Преслав го издала, заради запомнящата се цикламена риза.

В събота 77-годишната жена първо повярвала на „лекар“, който се обадил по телефона в дома й и съобщил, че за лечението не нейн близък са нужни пари. Жената предала 390 лв. на непознатия мъж, но малко по-късно установила, че е измамена. Подала сигнал в полицейското управление в Преслав и дала много добро описание на шарения мъж. В това време в управлението влязла друга жена, която търсела информация дали във фабрика е станал пожар. Така й съобщили по телефона и казали, че съпругът й е обгорял и трябва да събере пари. Била оставила слушалката отворена и дори очаквала куриер, на който да предаде пари.

Дежурен полицай успокоил жената и свекавично сформирали група, която тръгнала към дома й. Жената живеела близо до полицията, а край къщата й вече се навъртал мъж с описанието, дадено от първата жертва. Така криминалисти щракнали белезниците на Красимир Желев от Русе.

Той уж не знаел, че работи за измамници. Наел го лекар, който му казал, че ще събира пари по домовете от негови пациенти. Мъжът признал, че е взел 390 лв. от 77-годишната жена и с част от тях наел квартира. Изяснява се съпричастността му към други измами. Куриерът нямал дори своя кола, ползвал таксита и автобуси, за да стига до жертвите. Предстои да бъде съден за съучастие в измама.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.