Дневен хороскоп на Алена за сряда, 16.10.2019

На 16 октомври 2019 да почерпят

Кървавите сълзи на Арлекин „Жокер“ е чудовищен и талантлив филмов калейдоскоп, в който въобще няма морал

7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

Тръмп поиска край на офанзивата в Сирия (обзор) Вашингтон обяви наказателни тарифи за Анкара

Красимир Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Шефът на съдиите и още четирима от БФС задържани за разпит

Сделки за милиарди сключиха Москва и Рияд Най-важното споразумение - за стабилизиране на цените на петрола

Пациент сам си избра сърдечната клапа Екип на проф. Иво Петров направи първата имплантация на MyVal

Убиецът Полфрийман излeзe от изолатора в Бусманци (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 октомври 2019

Защо чакахме досега?

Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци

20 млн. евро са нужни за повече чартъри

Петима пияни шофьори хванаха за една нощ в Сливен

КЗК обвини „ЧЕЗ Разпределение“ в злоупотреба с господстващо положение

Комисията за защита на конкуренцията предяви на „ЧЕЗ Разпределение България“ твърдения за злоупотреба с господстващо положение на пазара на достъп до електроразпределителната мрежа, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите посредством необоснован отказ за предоставяне на достъп към електроразпределителната мрежа, съобщиха от КЗК.

Предмет на проучване в производството е поведението на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД във връзка с предоставянето на достъп до електроразпределителната мрежа на МВЕЦ „Гара Елисейна“ на „Нови енергии“ ООД.

В хода на проучването КЗК установи, че „ЧЕЗ Разпределение България“ АД оперира единствената електроразпределителна мрежа на територията на Врачанска област, по силата на лицензия Л-135-07/13.08.2004 г., в обхвата на която попада и локацията за изграждане на МВЕЦ „Гара Елисейна“.

Цялостното поведение на електроразпределителното дружество, предвид тежестта на изискванията, които поставя, и начина на водене на самата процедура по присъединяване на МВЕЦ „Гара Елисейна“, представлява необоснован отказ на достъп до електроразпределителната мрежа, с който се възпрепятства осъществяваната от „Нови енергии“ ООД стопанска дейност и се ограничава производството на електроенергия, във вреда на потребителите по смисъла на чл. 21 от ЗЗК.

Определението не подлежи на обжалване.

Страните в производството имат право на достъп до материалите по преписката, по реда на чл. 55 от ЗЗК; в срок от 30 дни имат право да представят писмени възражения по предявените твърдения; имат право да бъдат изслушани от КЗК в открито заседание във връзка с предявените твърдения и правомощията, които Комисията възнамерява да упражни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.