Мистерията с тровене на кучетата в бургаския квартал “Сарафово” се разплита

Почина легендата на “Левски” Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

Българските Destiny’s Child изгряха в „Гласът на България“

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Йорданка Фандъкова: Очаквам качествено обслужване на гражданите и бизнеса от новия главен архитект

“Очаквам от новия главен архитект да предложи такава реформа в направление “Архитектура и градоустройство”, която да гарантира по-бързо и качествено обслужване на гражданите и бизнеса и максимална прозрачност”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на пресконференция, предаде “Фокус”.

По повод конкурсът за избор на нов главен архитект, Фандъкова коментира, че в състава на журито са се включили и представители на Съюза и Камарата на архитектите, както и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. “Много благодаря на гражданите и гражданските организации за активността. Знаете, че по тяхно предложение и мое настояване, работата на комисията се наблюдаваше от представители на 7 различни професионални граждански организации, това също беше прецедент и даде една възможност да бъдем всички спокойни в провеждането на конкурса”, каза тя.

Кметът на Столична община благодари на медиите, които с отразяването на целия процес са допринесли за обективността и са дали възможност концепцията на кандидатите да достигне до по-голям кръг от хора.

“Никой не говори за партийни кандидатури или опит за някаква намеса, а дебатът през цялото време беше по отношение на идеите и целите на различните кандидати. Това е голям успех”, отбеляза Фандъкова.

Тя поздрави и завършилия втори в конкурса арх. Влади Калинов. “Всички знаете, че на финала разликата в резултатите на арх. Здравков и арх. Калинов бяха минимални. Арх. Калинов се представи достойно и с работата си като директор на Дирекция “Контрол на строителството”, той е показал, че може да работи професионално и активно”, допълни Фандъкова.

Тя допълни, че новия главен архитект трябва да запази облика на историческия център и внимателен подход към строителството на високи сгради. В своята концепция арх. Здравков е предложил и добър механизъм за контрол на работата на районните архитекти. “Ще ми се тази дейност на районните архитекти да излезе повече на показ, защото много често за решения, за които Вие ни питате всъщност ангажимента е на районния архитект, а на нас ни се налага след това да обясняваме дълго време”, отбеляза Фандъкова.

Кметът на София посъветва главня архитект да работи с бързи темпове по разработването на подробните устройствени планове. Тя акцентира и върху необходимостта от по-голяма прозрачност при публичните обсъждания на различните проекти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.