Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Григор събира отбора рано в Австралия

Близо 1,4 млн. лв. трябва да върнат петима собственици на къщи за гости в Търновско До момента в страната са открити 253 производства за общо 46,4 млн. лева

Кола блъсна 3-годишно дете в Разлог, изскочило внезапно на пътя

1600 производства за конфликт на интереси са образувани за 5 г

1600 производства са образувани за 5 г. от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. 50 % от тях са по отношение на органи на местното управление- експерти в общински администрации и управители на общински търговски дружества. 40 на сто от всички влезли в сила решения касаят същите органи. Това съобщи в понеделник във Велико Търново Николай Николов, член на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Представители на местните власти от шест области се събраха във Велико Търново, където Комисията проведе обучителен семинар. Във форума участваха кметове и заместник-кметове на общини, председатели на общински съвети, председатели и членове на постоянните комисии към местните парламенти, общински съветници, експерти от администрациите и др. Гостите бяха от регионите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Русе и Търговище.

Семинарът бе открит от кмета на старопрестолния град и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините Даниел Панов. Във встъпителните си думи Даниел Панов подчерта значимостта на форума за местното самоуправление.

„Стриктното прилагане на Закона за предотвратяване на конфликт на интереси е наше основно задължение. Това води до повишаване на доверието на гражданите в местната власт. Ясното и категорично отстояване на обществените ангажименти, спазването на нормативните актове е начин да покажем, че като хора и представители на институциите защитаваме обществените интереси и общото благо, а не нещо друго”, заяви по време на откриването Даниел Панов. Кметът на Велико Търново увери, че добрият синхрон между Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси ще продължи.

„Надявам се, че всеки от участниците в днешния форум ще извлече ползите от правното обучение и практическите примери и ще отдели нужното внимание”, завърши Даниел Панов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.