Наложиха първия акт за носене на бурка в Пазарджик

Днес полицаи в Пазарджик съставиха акт на първата жена с бурка, забелязана на обществено място, съобщават от дирекцията на МВР в града.

Около 11:30 ч. на кръстовище в квартал „Изток" в града униформен автопатрул засякъл жена, носеща на лицето си парче плат, покриващо лицето с изключение на очите. С това тя нарушавала забраната за носене на такъв тип аксесоари на обществени места, въведена наскоро от Общинския съвет.

Униформените направили проверка и установили, че жената не носи в себе си и документи за самоличност.

Тя е отведена в сградата на полицейския участък, където е установено, че е 30-годишна жителка на квартала. Съставени са й два акта за установяване на административни нарушения. В едномесечен срок се очаква да бъдат определени размерите на санкциите, на които подлежи нарушителката.

Носенето на облекла, прикриващи лицето, от 12 май официално е нарушение на новоприетите текстове от Наредбата за обществения ред в Община Пазарджик. Тогава изтече 7-дневният срок след официалното публикуване на Наредбата за обществения ред със забраната за облекла и аксесоари, прикриващи лицето, предаде "Дарик".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини