Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Поветкин в шок, Уайлдър съсипан

„В шок съм, засега ситуацията се развива негативно“, заяви руснакът Александър Поветкин, който е претендент за титлата на Дионтей Уайлдър (САЩ) при супертежките в най-престижната версия Световен боксов съвет (WBC).
Боят между двамата на 21 май в Москва засега е отложен за неопределено време, но не и отменен. А причината – в допинг пробата на Поветкин е открит мелдоний, забранен от 1 януари.

„Съсипани сме – обяви Джей Диз, треньор и мениджър на Уайлдър. – Дълго се готвихме и дори специално дойдохме в Лондон, за да свикнем с европейския бокс.“
Самият американски боксьор определи провала на мача, като „забавяне в развитието на кариерата ми“.

„Ще си търсим правата в съда – каза Андрей Рябински, организатор на мача. – Готови сме да отворим и „Б“-пробата, за да потвърдим нашите чисти намерения. Показателите в теста на Поветкин са в 15 пъти по-малко от допустимата норма. Затова никой не може юридически да го упрекне.“
Щабът на руснака твърди, че съдържанието на мелдоний е остатъчно, като за последно той го е взимал през септември, когато препаратът е бил позволен.
Най-вероятно спорът ще бъде решен в съда. Ако боят бъде отменен по договор Уайлдър трябва да получи компенсация. Обикновено това е 50% от договора, а за американеца това са $2,3 млн. От тази среща шампионът трябваше да получи $4,6 млн.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.