И от Сиера Леоне ругаят глупостта на "Юнайтед"

Дори от Сиера Леоне наругаха глупостта на "Манчестър Юнайтед" и антитерористичните сили на Великобритания. Фен от африканската страна пропътува 10 000 км, за да гледа мача срещу "Борнемут", но не може да си позволи да е на насрочения във вторник вечерта двубой. Оказа се, че бомбата изглежда истински, но е фалшива, останала като част от антитерористично учение през миналата седмица. А "Манчестър Юнайтед" трябва да върне билети на стойност 3 милиона лири или да даде безплатни места за вторник. Но не е задължен да плаща на феновете си за разноските по пътуването.

Поведението на полицията е било адекватно. Фалшивата бомба е изглеждала досущ като истинска. Проблемът е в компаниите, които са организирали учението. Шефът на полицията в Манчестър Тони Лойд е изисквал разследване на инцидента и наказание за виновните. Нарече го "истинско фиаско". Освен това похвали стюардите и своите служители за адекватното поведение и бързото евакуиране на зрителите. "Ние също ще проведем собствено разследване защо фалшивата бомба е останала на стадиона", обеща Ед Уудуърд, изпълнителният директор на "Манчестър Юнайтед".

Във вторник вечерта "червените дяволи" се нуждаят от победа с 19 гола разлика, за да задминат "Манчестър Сити" за четвъртото място, което дава участие в плейофите на Шампионската лига.

Добрата новина за "Олд Трафорд" е, че сензационният младок Маркъс Рашфорд попадна в разширения състав на Англия за Евро 2016. Нападателят не е бил роден, когато страната домакинства на Евро '96 и стигна полуфинал. Рашфорд изигра първия си мач в професионалния футбол едва през февруари, но се превърна в титуляр. Селекционерът Рой Ходжсън включи в групата възстановените Джак Уилшир и Джордън Хендерсън. Но заради травми отпадат Тио Уолкът и Фил Ягиелка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят