Син пребил с фурнаджийска лопата майка си за 2 лева

Снимка: Авторът

Окръжният съд в Шумен остави в ареста с постоянна мярка задържане под стража Фадли Реджебов/52г./, който преби до смърт 80-годишната си майка Магбуле Мухаремова. Основното му "оръжие" била дървена лопата за хляб, която стояла в антрето на бедняшката им къща в шуменското село Стоян Михайлвоски. В понеделник, когато съдия Димчо Луков потвърди постоянния арест, искан от прокуратурата, стана ясно, че синът се готви да обжалва пред Апелативния съд във Варна и иска да излезе на свобода. Служебният му защитник също изтъкна, че Фадли не е целял убийството на майка си, не е имало умисъл в действията му.

Според съда, има събрани достатъчно доказателства, че синът е причинил смъртта на старицата. Той е направил признания, че я е удрял. Жената била с черепно-мозъчна травма, счупени ребра от ляво и дясно, както и фрактури по крайниците. Законът предвижда тежко наказание, което може да бъде и доживотен затвор, затова има опасност Фадли да се укрие, мотивира се съда.

Разпрата между болнавата майка и син станала в четвъртък миналата седмица за 2 лева. Безработният син разказал пред разследващи, че искал парите, за да си купи храна. Вече бил изпил литър евтино вино. Най-вероятно парите са му били нужни, за да продължи с още литър и майка затова не е искала да му даде. От къщата освен фурнаджийската лопата е иззет и дилаф. След боя синът пробвал да помага на майка си, като чистил голяма рана на челото й с памук и парцал. Според неговите показания, двамата си легнали всеки на своето легло. В петък сутринта той я викал да стане, но тя не помръдвала. Отишъл да каже на кмета, че майка му е мъртва, извикал и съседки да я подготвят за погребение. Пристигналият личен лекар обаче, сложил край на приготовленията за погребение, като подал сигнал до полицията.

Фадли не е осъждан, той не се е укривал. Бил арестуван веднага. Майка му често се оплаквала, че я бие, за да взема пенсията й, която отивала за алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право