Румяна Бъчварова: Кампанията на МВР ще научи децата колко отговорна и важна е работата на полицаите

Снимка: Пресцентър на МВР

"Кампанията на МВР ще бъде интересна за децата и ще им даде възможност да придобият много нови знания", коментира министърът на вътрешните работи, която даде началото на първото Детско полицейско управление в столичното 119-о СОУ „Акад. Михаил Арнаудов”, предаде пресцентърът на МВР.

Целта на програмата „Детско полицейско управление”, по която ще работят полицейски служители от цялата страна, е децата-доброволци да получат знания и опит, които да споделят със своите връстници. Малките доброволци ще научат колко отговорна и важна е работата на полицаите, които дори с цената на здравето и живота си осигуряват спокойствието и сигурността на хората.

Румяна Бъчварова изрази надежда, че малчуганите ще подходят отговорно към обучението и след приключването му ще отличават доброто от злото, отговорното от безотговорното. Вътрешният министър не скри радостта си, че първото Детско полицейско управление започва именно в училището, което е завършила.
Началникът на столичното Първо РУ комисар Николай Бонев запозна присъстващите с програмата за обучение на младите доброволци от 119-о СОУ, инициирана от МВР.

Служители на районното управление и учители от школото ще работят заедно с децата по представяне на дейността на полицията, усвояване на базови познания по оказване на първа долекарска помощ, на правилата за безопасност на движението по пътищата и овладяване на умения за лична защита. Целта на програмата „Детско полицейско управление“ е учениците, забавлявайки се, да получат знания и умения как да се справят в различни ситуации – допълни комисар Бонев.
Симеон Ангелов, директор на училището, представи екипа, който ще съдейства за реализиране на програмата.

На официалното откриване на превантивната инициатива присъстваха заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов и директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. След поименна проверка, кандидат-доброволците положиха клетва.

Малките доброволци получиха от министър Бъчварова и униформени служители от Първо РУ светлоотразителни жилетки и шапки – символи на Детското полицейско управление.

Едновременно с министър Румяна Бъчварова, нейните заместници, както и професионалното ръководство на МВР дадоха старт на програмата в различни училища в България. На територията на цялата страна днес се откриват общо 199 Детски полицейски управления, които имат една цел – да формират у децата знания и умения под формата на игри и забавления.

Децата от столичните училища наблюдаваха специално организирани за тях полицейски демонстрации. Умения и техники демонстрираха конни полицаи, водачи на полицейски кучета, автопартрули, пожарникари от Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, полицаи от моторизираната група за бързо реагиране „Сигма” и от специализираната група за задържане на СДВР - „Кобра”. Демонстрации бяха организирани и в училища в цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини