Монтана въвежда технологии за умно управление

Негово Светейшество Патриарх Неофит е изведен от реанимация

Апелативната прокуратура във Велико Търново чества 20-годишен юбилей

Велосипедист се удари в заграждения на магистрала “Тракия”, последва верижна катастрофа между четири автомобила

Нова задна ножица преряза “Ювентус”

Каракачанов готов с реформи, които да помогнат на хората с увреждания и да спрат измамите в системата

Рефери на поправителен срещу провинилите се отбори

Митрополит Антоний: Състоянието на Патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява, но ще остане още известно време под медицинско наблюдение

Русия иска екстрадирането на свой гражданин за неплатени данъци за 24 млн. рубли

„Виваком“ погаси предсрочно облигационния си заем

Ремонтират автомагистрала “Черно море” Реконструкцията е на 2-ри километър от Варна над река Звездишка

Премиерът Борисов: Перспективата пред Западните Балкани ще позволи младите да останат в региона

Камери в кафенетата също заснели предаването на подкупа

Заседанието на КСНС при Румен Радев през обектива на “Труд”

Говорител на ЕК: Срещата в София е много важна за бъдещето на Балканите

Румяна Бъчварова: Кампанията на МВР ще научи децата колко отговорна и важна е работата на полицаите

Снимка: Пресцентър на МВР

“Кампанията на МВР ще бъде интересна за децата и ще им даде възможност да придобият много нови знания”, коментира министърът на вътрешните работи, която даде началото на първото Детско полицейско управление в столичното 119-о СОУ „Акад. Михаил Арнаудов”, предаде пресцентърът на МВР.

Целта на програмата „Детско полицейско управление”, по която ще работят полицейски служители от цялата страна, е децата-доброволци да получат знания и опит, които да споделят със своите връстници. Малките доброволци ще научат колко отговорна и важна е работата на полицаите, които дори с цената на здравето и живота си осигуряват спокойствието и сигурността на хората.

Румяна Бъчварова изрази надежда, че малчуганите ще подходят отговорно към обучението и след приключването му ще отличават доброто от злото, отговорното от безотговорното. Вътрешният министър не скри радостта си, че първото Детско полицейско управление започва именно в училището, което е завършила.
Началникът на столичното Първо РУ комисар Николай Бонев запозна присъстващите с програмата за обучение на младите доброволци от 119-о СОУ, инициирана от МВР.

Служители на районното управление и учители от школото ще работят заедно с децата по представяне на дейността на полицията, усвояване на базови познания по оказване на първа долекарска помощ, на правилата за безопасност на движението по пътищата и овладяване на умения за лична защита. Целта на програмата „Детско полицейско управление“ е учениците, забавлявайки се, да получат знания и умения как да се справят в различни ситуации – допълни комисар Бонев.
Симеон Ангелов, директор на училището, представи екипа, който ще съдейства за реализиране на програмата.

На официалното откриване на превантивната инициатива присъстваха заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов и директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. След поименна проверка, кандидат-доброволците положиха клетва.

Малките доброволци получиха от министър Бъчварова и униформени служители от Първо РУ светлоотразителни жилетки и шапки – символи на Детското полицейско управление.

Едновременно с министър Румяна Бъчварова, нейните заместници, както и професионалното ръководство на МВР дадоха старт на програмата в различни училища в България. На територията на цялата страна днес се откриват общо 199 Детски полицейски управления, които имат една цел – да формират у децата знания и умения под формата на игри и забавления.

Децата от столичните училища наблюдаваха специално организирани за тях полицейски демонстрации. Умения и техники демонстрираха конни полицаи, водачи на полицейски кучета, автопартрули, пожарникари от Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, полицаи от моторизираната група за бързо реагиране „Сигма” и от специализираната група за задържане на СДВР – „Кобра”. Демонстрации бяха организирани и в училища в цялата страна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.