Пловдивски депутат от БСП: Клубът по интереси, управляващ държавата, се разпада

Снимка: Николай Спасов

"Клубът по интереси, който управлява държавата, се разпада, а Изборният кодекс беше само формалният повод за този процес", заяви в понеделник в Пловдив депутатът от "БСП Лява България" Георги Търновалийски.

Той определи поведението на участващите в управлението на държавата партии като "шизофрения, която взе повече се задълбочава по линията "хем в опозиция, хем във властта". "В тази ситуация единствената ясна и категорична опозиционна политическа сила е БСП. А на въпроса, задаван от огромна част от българите: "А, сега накъде?", отговорът е еднозначен: "Към предсрочни парламентарни избори!", допълни Търновалийски.

Според бившия зам.-министър на финансите в кабинета на Пламен Орешарски социалистите имат спешни парламентарни задачи, свързани с настояване за активна роля на държавата в родната икономика, искания за отмяна на всички приети от мнозинството лобистки закони и депозиране на куп антимонополни законопроекта.

Пловдивският червен депутат е категоричен, че целта на управляващото мнозинство е да се задържи на власт до президентските избори, дори с цената на нелогични действия. Като пример за такива Търновалийски посочи измененията на Закона за акцизите и данъчните складове, предложени от Поли Карастоянова и Емил Димитров относно ограничаване производството на домашна ракия.

"Впоследствие същите двама депутати от ПФ организираха протест срещу собствените си предложения. Ето това е шизофренията в българския политически живот и повече така не може, защото е за сметка на всички нас, българите", отсече депутатът социалист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини