В близките седмици АБВ ще приключи разговорите за президентските избори, Първанов и Калфин са фаворити на партията

Доц. Христо Михайлов, Факсимиле: Facebook

"В близките седмици разговорите на АБВ във връзка с предстоящите президентски избори вероятно ще бъдат финализирани", каза по Би Ти Ви доц. Христо Михайлов, секретар на Изпълнителния съвет на АБВ. Георги Първанов и Ивайло Калфин са най-често номинираните кандидати за президент на партията по време на отчетната й кампания, каза още доц. Михайлов и допълни, че се водят и разговори с много партии в център и център-ляво.

„Към БСП е отправена покана още от миналата година да разговаряме по редица приоритетни за страната теми. Протегнатата ръка и тази година засега не е приета”, съобщи Михайлов. „Но пътниците във влака са качени, влакът свири и ще тръгне”, каза още той.

"ДПС до този момент не се е включвала в този формат", каза още Христо Михайлов, като спомена приветствието на конференцията на АБВ от страна на ДПС, макар и по думите му да е било „относително свенливо и плахо”. Той информира, че ДОСТ към момента е само една заявка, нека да видим политиките им и ще определим позицията си спрямо тях.

„В основната си част кабинетът не изпълни заряда и замисъла, с който беше създаден. Не стартира нищо в сферата на икономиката като политика, няма ясна визия в лицето на здравния министър за реформата в здравеопазването и кабинетът не стори почти нищо положително в сферата на външната политика, сигурността и отбраната на страната”, каза още Михайлов относно мотивите за излизането на АБВ от властта. Като основни мотиви той посочи начинът на правене на политики и резултатите от „нищоправенето” в политиката.

„Не можем да приемем тези разделителни линии на русофили или на русофоби”, подчерта още доц. Михайлов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика