Рецидивисти на съд за кражби от БДЖ

Изправят на съд рецидивисти за кражба от поделение на БДЖ в Горна Оряховица. За два месеца Районната прокуратура в железничарския град е приключила разследване и внесла в съда обвинителен акт срещу двама апаши, задигнали части от локомотив. Откраднатите вещи са на обща стойност 717 лв.

Обвиняемите Филип Ф. и Бисер И. са осъждани многократно за извършвани престъпления от общ характер. Поредното злодеяние извършили на 16 март тази година. Филип посегнална държавното имущество само месец след като бил освободен от затвора в Ловеч.

Престъпното дуо се познавали от години и се уговорили да извършат кражба от Локомотивното депо в Горна Оряховица.

Около 4 часа на разсъмване в уречения ден нарамили гаечни ключове, отверки, резец и нож и се промъкнали в базата на БДЖ. От дизелов локомотив демонтирали и отнели 6 медни шини, един измервателен шунт, 3 кабела за шунтово съпротивление, 6 високоволтови кабела. Натъпкали частите в два чувала и ги замъкнали в изоставена сграда. Там се захванали да белят обвивката на кабелите. Обвиняемите били забелязани от свидетел, докато пренасят плячката. Очевидецът съобщил на кражбата в полицията.

Бисер е с взета мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Горна Оряховица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право