Ново огнище на големия пожар край Реброво

В света има 70 милиона бежанци, рекорден брой след Втората световна война

Тръмп: Идеята за закупуване на Гренландия е „стратегически интересна“

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража за Мартин Трифонов

На 19 август 2019 да почерпят

Земетресение от 5,9 в Западния Тихи океан

Двама каякари оцеляха, след като ледник се разцепи пред очите им в Аляска (ВИДЕО)

Анкара наруши многократно гръцкото въздушно пространство

Арестуваха французин, превозвал тялото на жена си в куфар заедно с двете си деца

Пожарът край Реброво е локализиран Няма опасност за населението в околните села, съобщиха от МВР

Служители на БГ ТОЛ намериха двама бежанци, укрили се в багажника на автобус 

Недостиг на гориво, храни и лекарства Прогнозата се съдържа в таен доклад на британското правителство

Съветник на Доналд Тръмп потвърди интереса към закупуване на Гренландия

Километрично задръстване в района на „Дунав мост“

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Тайните на голямата политика

Книгата

Може би за пръв път в своята история централата на БАН беше взривена от джазови импровизации по време на премиера на книга. А те бяха дело на Владко Панайотов и неговия бенд, защото самият чл. кор. проф. Владко Панайотов е запален музикант. Неговата новоизлязла книга от спомени е повече от любопитна. Тя носи академичното заглавие „Срещата на две хилядолетия през моя поглед” (Или за бъдещето, което не идва) и е дело на издателство „Захарий Стоянов”. Вицепрезиденът Маргарита Попова искрено аплодираше многостранния талант на автора – в залата бяха десетки академици, член-кореспонденти и професори, но и поетът-боксьор Палми Ранчев, с когото Владко Панайотов е близък приятел.

За книгата говори издателят Иван Гранитски, последван от акад. Антон Дончев. В никакъв случай това не е суховат мемоарен текст, редактор и асистент на автора е била неговата съпруга Маринела Панайотова. Читателите ще попаднат в един вълнуващ свят на срещи със световноизвестни личности, на неочаквани ситуации и драматични преживявания. Пъстър е действащият „персонаж”: от Тодор Живков, Симеон Сакскобургготски, Боян Радев, Тончо Русев и Любомир Левчев до партизанския командир Цецо Гарвански, славния шахматист Гари Каспаров и професора-легенда от Канада Фатхи Хабаши, та до Стефчо, Гената и Синеокото момиче. В главата „Моите страсти” авторът разкрива музиката като част от живота си (срещал се е с Адамо), както и увлечението си по бокса. За пъстротата на книгата допринасят снимките и словесните скици от Китай, Германия, САЩ и Чили. Владко Панайотов е изтъкнат учен с много публикации, с 39 изобретения и патенти, насочени към преработването и обогатяването на полезните изкопаеми. С поглед отвътре е описан животът в Европарламента, където той бе два мандата и за резултатната си работа е удостоен със званието „Евродепутат на годината в областта на околната среда – 2013 г.”. Известна е обществената му дейност с интереси към културата, изкуството и спорта.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.