Екипът на Слави Трифонов е влязъл в старозагорска кабеларка Евгени Димитров-Маестрото от седмица е управляващ фирмата собственик на медията

Щерката на Любо Нейков влиза в „Откраднат живот“

Обвинение за хулиганство с особена дързост получи един от задържаните фенове от мача България – Англия

Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Ирина Бокова с видеоприветствие за медиите ни в чужбина

ПРАГА. От нашия специален пратеник

„Енергия и бъдещето: зелени градове” е първата дискусия, която ще даде начало на поредицата конференции от форума „Световни срещи на българските медии в чужбина”, организиран от БТА. Тази година тя се провежда в Прага и се очаква над 20 представители на наши медии зад граница да се включат.

Генералният директор на Юнеско Ирина Бокова ще открие първата среща с видеоприветствие. Кметът на Прага Адриана Кърнчова се очаква да приветства участниците и да се включи в обменянето на добри практики в превръщането на Прага в зелен град. Кметът на София Йорданка Фандъкова трябваше също да участва в дискусията, но в последния момент отмени участието си. От пресцентъра на Столична община обясниха, че тя няма да може да присъства, защото има друга важна работа.

Вчера в чешката столица за срешата пристигнаха редица важни лица, сред които омбудсманът на България Мая Манолова, Георги Лозанов, проф. Николай Овчаров.

Днес ще се открие и изложбата „Българските чехи”. А след нея кметовете на Велико Търново, Несебър, Пазарджик и Балчик ще говорят за регионалните политики и проблеми при опазването на културно-историческото наследство. Тази дискусия трябваше да се води от председателя на комисията по култура в парламента Полина Карастоянова, но нейната командировка също е била отменена в последния момент.

Първият ден от форума ще приключи с разкази на представители на медиите ни в чужбина.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.