Ирина Бокова с видеоприветствие за медиите ни в чужбина

ПРАГА. От нашия специален пратеник

„Енергия и бъдещето: зелени градове” е първата дискусия, която ще даде начало на поредицата конференции от форума „Световни срещи на българските медии в чужбина”, организиран от БТА. Тази година тя се провежда в Прага и се очаква над 20 представители на наши медии зад граница да се включат.

Генералният директор на Юнеско Ирина Бокова ще открие първата среща с видеоприветствие. Кметът на Прага Адриана Кърнчова се очаква да приветства участниците и да се включи в обменянето на добри практики в превръщането на Прага в зелен град. Кметът на София Йорданка Фандъкова трябваше също да участва в дискусията, но в последния момент отмени участието си. От пресцентъра на Столична община обясниха, че тя няма да може да присъства, защото има друга важна работа.

Вчера в чешката столица за срешата пристигнаха редица важни лица, сред които омбудсманът на България Мая Манолова, Георги Лозанов, проф. Николай Овчаров.

Днес ще се открие и изложбата „Българските чехи”. А след нея кметовете на Велико Търново, Несебър, Пазарджик и Балчик ще говорят за регионалните политики и проблеми при опазването на културно-историческото наследство. Тази дискусия трябваше да се води от председателя на комисията по култура в парламента Полина Карастоянова, но нейната командировка също е била отменена в последния момент.

Първият ден от форума ще приключи с разкази на представители на медиите ни в чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини