Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Само в Сливен има Център за анализ на пътни произшествия и за обучение на автотехнически експерти

4000 студенти, 44 доктори и 25 000 специализанти са обучени в Инженерно-педагогическия факултет в Сливен от създаването му до днес – съобщиха от висшето училище. Сливенският факултет е част от Техническия университет в столицата и в навечерието на 24 май чества 30-годишния си рожден ден.

„Този факултет е явление в историята на висшето образование в България” – заяви ректорът на ТУ-София проф. д.т.н.Георги Михов, който бе гост на тържествата. Става дума за интегриране на инженерното с педагогическото образование. Факултетът предоставя възможност за изучаване на 13 инженерни специалности.

Някои са само за магистри, сред тях: „Електрическа енергия от възобновяеми източници”, „Проектиране и технологии за облекло и текстил”, „Топлотехника”, „Автотехническа експертиза”, „Компютърна бизнес-информатика”. От следващата учебна година се открива и специалността „Иновации и технологии в образованието”.

През 2006г. сливенският факултет се превърна в национална новина, след като на негов терен се осъществи последния етап от големия проект на ТУ „Автомобил, произведен в България” в сътрудничество с „Мерцедес” и други водещи компании.

Сред бижутата на факултета са Центърът за развитие и квалификация, който обучава съдебни автотехнически експерти, автоинструктори и др., както и единственият в страната Център за анализ на пътно-транспортни произшествия и обучение на автотехнически експерти. Вторият център дава възможности за използване на научните разработки в дисертационните трудове на докторанти и хабилитирани лица, свързани с развитието на автомобилостроенето в направленията по екология и безопасност.

Самият ръководител на факултета и зам.-ректор на ТУ проф.Станимир Карапетков е сред водещите автотехнически експерти. Бил е вещо лице по много нашумели съдебни дела от голям обществен интерес.

За празника си Инженерно-педагогическият факултет получи поздравителна телеграма от премиера Бойко Борисов. Сред специалните гости на празника бе Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий. Кметът Стефан Радев /ГЕРБ/ връчи почетен плакет на общината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.