Колата сваля жената

Пътниците отзад също потъват в мека и комфортна седалка.

Знаменитият актьор и режисьор Морган Фрийман започнал да привлича погледите на нежния пол чак когато си купил хубава кола. Носителят на "Оскар" се е убедил от личен опит, че автомобилът прави мъжа по-привлекателен. Днес Морган Фрийман е от най-скъпоплатените звезди в Холивуд и състоянието му гони 300 милиона долара. Невинаги обаче той е имал пълен портфейл.

"Когато излязох от армията и заживях в Лос Анджелис, не познавах никой и една година трябваше да ходя пеш - разказа Морган Фрийман в интервю за сп. "Искуайър". - Тогава си купих първата кола в живота и изведнъж жените започнаха да ми обръщат внимание. Беше кабриолет Ford, модел 1951 г."

Автомобилът е с две врати и сгъваем мек винилов покрив, който често е бил свален, за да може бъдещият актьор да се радва на слънчевото време в града на ангелите. Под предния капак е ръмжал четирилитров двигател V8 с мощност 100 конски сили - впечатляващ ресурс за началото на 50-те години на миналия век. Но дамите са се впечатлявали не толкова от дрезгавия глас на актьора, пардон – на мотора, а от стилния външен вид на кабриото.

По каприз на съдбата една от първите сериозни и силни роли Морган Фрийман прави зад волана като шофьор в "Да возиш мис Дейзи" през 1989 г. През 2008-а той катастрофира тежко и получава множество наранявания. Има подозрения, че е карал след употреба на алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили