В Бургас искат прецизиране за бурките, туристите не можели да знаят местните правила

Общинските съветници в Бургас не са единодушни за забраната на бурките и искат прецизиране на внесената докладна, която ще се разглежда на сесията на общинския съвет в края на месеца. Докладната е на Георги Дракалиев, който е съветник от листата на ГЕРБ, но е лидер на ВМРО в морския град. Документът се гледа във всички комисии преди заседанието на местния парламент.

На сбирка на Постоянната комисия по транспорт и морско дело червеният му колега Николай Тишев коментира, че така написана докладната не дава отговор на няколко въпроса - например какво ще се прави с туристи, които идват на летището или на морска гара и които не знаят местното законодателство. Освен това не е ясно кой ще осъществява контрола и ще следи да не се носят бурки. "По принцип сме за, защото наистина това не е традиционно облекло за България. От друга страна създава проблем за сигурността. Когато някой носи бурка не знаеш дали това е мъж или жена. Но трябва да се прецизира", каза Николай Тишев.

Ние подкрепяме това предложение /на Дракалиев б.а./, като ще се стараем то да засяга само религиозни облекла, а не примерно костюми за фестивали, каза пред Труд Димитър Людиен, шеф на съветниците на ГЕРБ в местния парламент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини