Цял месец безплатни прегледи в 2 болници в Пловдив

Безплатни консултации и прегледи ще бъдат извършвани от лекарите в две пловдивски здравни заведения - МБАЛ "Централ Хоспитал" и МБАЛ "Медлайн", до 8 юни, докогато ще продължи тяхната пролетна кампания. Тя се осъществява с подкрепата на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан с председател д-р Невен Енчев.

Пациентите, които имат някакви оплаквания и тревоги, свързани със здравословното им състояние, могат да се възползват от безплатната екстра. От тях няма да се изисква да представят направления от личния лекар, нужно е само да си запишат час на телефон 032/644-222.

На разположение на пациентите са специалисти по хирургия, урология, неврология, ендокринология, гастроентерология, ревматология, ортопедия и травматология от двете болници.

"Решихме да проведем отново кампания за безплатни профилактични прегледи, защото никак не са малко хората, които търсят медицинска помощ твърде късно, когато заболяването е доста напреднало", заявиха от управата на "Централ Хоспитал" и "Медлайн".

По традиция от Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите организират кампании за безплатни прегледи 2 пъти годишно - около Великден и преди Коледа. За Рождество Христово дори бяха създадени изнесени медицински пунктове в селата от община "Родопи", тъй като достъпът до лекари специалисти за голяма част от възрастните хора е труден, а част от тях нямат пари да пътуват до Пловдив.

Коментари

Задължително поле