Водещи световни експерти пристигат в Пловдив за "ONE DESIGN WEEK"

Водещи световни експерти пристигат у нас за осмото издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура "ONE DESIGN WEEK", което ще се проведе от 10 до 19 юни в Пловдив. Те ще вземат участие в професионалния форум на 18 юни в Дома на културата "Борис Христов", за да представят своите интерпретации на основната тема на фестивала "Мога ли да помогна?", изследваща дизайна като инструмент, даващ форма на всеки аспект от живота ни.

Водещи лектори на форума ще бъдат Алис Росторн, един от най-уважаваните дизайн критици в света, Ейске Тачикава - представител на новото поколение съвременни японски дизайнери, и Пийтер-Ян Пийтерс, основател на студиото OWOW.

Освен тях в града под тепетата ще пристигне и Питър Мариголд (Великобритания), който е печелил куп отличия, сред които са наградите на Дизайн музея в Лондон, "Дизайнери на бъдещето на Swarowski" и др. Мариголд предпочита да работи с дърво, но впечатление прави работата му с други материали за големи производители като Meissen за порцелан, Oyuna за кашмир и Kvadrat за текстил. Останалите водещи експерти на форума в Пловдив ще бъдат Адам фон Хафнер (Дания), Стивън Серато (САЩ), а специален гост и куратор ще е Матилда Кжиковски, съосновател и директор на DEPOT BASEL (пространство за съвременен дизайн в Швейцария). Всички лекции по време на профифорума на "ONE DESIGN WEEK" ще са на английски език, а до 20 май в мрежата на TicketLogic ще са налични билети "Ранно пиле" на промоцена от 65 лв., както и по 40 лв. за ученици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура