На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Избират „Царица на розата“ в Карлово сред 11 кандидатки

Празниците на Розовата долина стартират още тази сряда от 19 часа, когато в Народно читалище „Васил Левски 1861 г.“ в Карлово ще бъде избрана „Царицата на розата“. В тазгодишното издание на конкурса са се записали 11 момичета от региона. Освен короната победителката ще грабне Златната роза, ще поведе шествието на Празника на розите на 28 май, а после цяла година редом с кмета на общината д-р Емил Кабаиванов ще представят Карлово по време на най-различни форуми и събития. Седем от кандидатките за приза „Царица на розата – 2016“ са едва на 16 години, три са на 17 години, а „доайенката“ е на 18 г., макар че по регламент право на участие в конкурса имат момичета на възраст от 16 до 20 години. Сред участичките са девойки родом от Карлово, Сопот, Баня, Каравелово, Ведраре, като някои от тях учат в Пловдив и София. Освен красота и грация девойките трябва да покажат и интелигентност, затова регламентът изисква всяко от момичета да представи свой текст – есе или стихотворение на тема „Маслодайната роза – символ и вдъхновение“.

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов пък вече е изпратил официална покана до премиера Бойко Борисов да уважи с личното си присъствие Празника на розите на 28 май и розобер в масивите на квартал „Сушица“. „Премиерът прие поканата ни да бъде патрон на тазгодишния празник и искрено се надяваме, че ще дойде на 28 май. Празникът на розите е най-красивото събитие в културния календар на Карлово и много се гордеем с него“, коментира кметът д-р Кабаиванов. Традиционният ритуал „Розобер“ започва в 9.00 часа в розовите масиви в подножието на Стара планина, а в 10.15 часа от квартал „Сушица“ към площад „20-ти юли“ тръгва пъстро шествие, водено от носителката на титлата „Царица на розата – 2016“. Програмата за Празника на Розовата долина включва концерт на певци и танцьори от региона на площад „20-ти юли“, демонстрация на розоварене в Историческия музей, ревю „Българска шевица“, футболен мач между ветераните на „Левски“ (Карлово) и „Черноморец“ (Бургас). Тържествата ще приключат с концерт на площад „20-ти юли“ с участието на фолклорни състави, военния духов оркестър на 61-ва Стрямска бригада, финалистите от „Х-фактор“ Християна Лоузи, Пламен и Иво и празнична заря.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.