Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Патриотите склонни на компромис за ветото

След продължили близо два часа преговори в Народното събрание патриотите се оказаха склонни на компромис. От ГЕРБ съобщиха за „Труд“, че Красимир Каракачанов и Валери Симеонов били готови да се окажат от дадения ултиматум. И вчера сутринта те твърдяха, че ако мнозинството не отхвърли ветото на президента, те оттеглят подкрепата си за управлението.

„Спокойни сме за формираното мнозинство. Стигнахме до единна позиция. Предстоят срещи с групите ни. Преговорите продължават“, заяви шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов след следобедните преговори в парламента. „Труд“ научи, че патриотите поставили едно-единствено условие – предварително да бъде съгласуван новият текст за гласуването в чужбина. Президентът атакува именно този параграф, който ограничава изборните права на българите, които живеят извън ЕС. Патриотите приели тезите на ГЕРБ и реформаторите, че ще се търси решение, което едновременно да гарантира и равни права на сънародниците ни зад граница, и честни избори в чужбина.

„Не искаме да клатим държавата. Патриотичният фронт неведнъж сме доказвали, че сме предвидими и че твърдо стоим зад стабилността на България“, заяви за „Труд“ съпредседтелят на ПФ Валери Симеонов. Той обясни, че действително в Изборния кодекс има текстове, които се нуждаят от прецизиране.

Преговорите между партиите, които стоят зад властта, ще продължат и утре. Първа точка в дневния ред са структурни и персонални промени в правителството. Предстои да бъде гласувана Зорница Русинова за социален министър. Тя обаче няма да е и вицепремиер.

Втора точка е ветото на президента, но ако не е постигнато съгласие по новия текст за гласуване в чужбина, е възможно дебатите да се отложат за четвъртък.

Комисията по правни въпроси вчера подкрепи ветото на президента върху текстове от Изборния кодекс. Единствено двамата представители на ПФ гласуваха за отхвърляне на ветото. Двама депутати от ДПС и един от БСП бяха за подкрепянето му, а 7 от ГЕРБ, РБ и БДЦ се въздържаха.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.