Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Габриела Василева: Нямам сериозен приятел Явяването на конкурс за красота е истински адреналин, признава носителката на титлата Мис Лято Лондон

Разследват повредена спирачна система на автомобил в Горна Оряховица Предполага се, че злодеянието е умишлено

Два трактора изгоряха в област Монтана

Товарен автомобил блъсна излязла внезапно на платното каруца При удара конят е умрял на място, няма пострадали хора

Ед Шийран имал само 2-ки по музика в колежа

Клошар подпали покрив, съседи гасиха огъня сами

Експерт: Розовото фламинго вече не е необичайна гледка в България

Пожари изпепелиха лек автомобил и селскостопанска постройка Пламъците са засегнали и необитаема къща в свищовското село Алеково

Пищните форми на Клои Кардашиян

Повдигнаха обвинение на майката на починалото бебе в село Падеш

13 с интерес към АЕЦ „Белене“, 7 искат да са инвеститори

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Кейти Холмс и Джейми Фокс се разделиха

Засипват с пръст старото сметище на Свищов

Борисов открива завод на „Приста рисайклинг“ в Узбекистан

„Приста рисайклинг“ открива в сряда високотехнологичен завод за преработка на отработени масла в Узбекистан. Лентата на церемонията в град Ангрен, Ташкентска област, ще прережат премиерите на двете държави Бойко Борисов и Шавкат Мерзаев. Проектът е дело на смесеното дружество „Уз – Приста рисайклинг“. В него влизат българската компания „Приста рисайклинг“ с 51% и „Узнефтепродукт“, дъщерна компания на „Узбекнефтегаз“, с 49%. Основни акционери и инвеститори в новото българско дружество „Приста рисайклинг“ АД са братята Атанас и Пламен Бобокови и баща и син Петър и Ивайло Манджукови.

Общата инвестиция е в размер на около 19 млн. щатски долара и предвижда разкриването на пряко заети 50 нови работни места и още 150 в свързани дейности. Ръководител на успешно завършилото строителство и пуск на завода в Узбекистан е Ивайло Манджуков.

Капацитетът на рециклиращия завод е предназначен за преработка на 40 000 тона отработени масла на годишна база, от които до 30 000 тона свежи базови масла, до 6000 тона дизелово гориво и до 4000 тона асфалтова фракция. Предвидено е до 60% от свежите базови масла да бъдат реализирани като износ за суровинно обезпечаване нуждите на „Приста ойл“ в Централна Азия и Украйна, а другата част да бъдат усвоени в производствената програма на „Уз – Приста“. За реализацията на дизеловото гориво и асфалтовата фракция съществува пазар на вътрешно потребление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.