Кметът на Нова Загора даде прием за абитуриентите-отличници

Кметът на Нова Загора Николай Грозев /ГЕРБ/ даде прием с тържествена вечеря за абитуриентите от града, които завършват средното си образование с отличие. Грозев лично посрещна гостите си с в английския двор на общинската сграда.

41-те зрелостници, повечето от тях – носители на награди от областни и национални състезания и конкурси, са възпитаници на четирите средни учебни заведения в града. Те бяха придружени от директорите си. Кметът ги поздрави за трудолюбието, пожела им успех в студентството и професиите, които са си избрали, и им напомни, да не забравят родния си град. „Защото всичко, което правим за Нова Загора и общината, го правим за вас с надеждата, че ще се завърнете” – заяви той. Абитуриентите си направиха снимки с Николай Грозев, а в края на вечерта получиха фотосите с лично послание от него.

Приемът на абитуриентите с най-високи резултати в обучението се провежда от 2009 г. насам. Кметът отвори красивата градина за тях след основния ремонт на общинската сграда. Младите гости се посрещат в бели шатри, има художествено осветление, много цветя и музикални изпълнения на живо. Гости на тазгодишното тържество бяха земеделският министър Десислава Танева и депутатът от ГЕРБ Галя Захариева.

В навечерието на 24 май Николай Грозев се среща и с най-добрите учители в града, както и с педагозите-пенсионери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони