Днес ще бъде предимно слънчево

Днес над страната ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България и планинските райони. Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от НИМХ към БАН за "Фокус" .

Само на отделни места, главно в Рило-Родопската област и крайните североизточни райони ще превали краткотрайно. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад.

Максималните температури ще са между 17° и 22°. Атмосферното налягане ще се задържи без съществена промяна - малко по-високо от средното за май.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността. В най-северните райони ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са 17° - 19°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала, температурата на морската вода е 16°.

Над планините ще има и слънчеви часове, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 10°, на 2 000 метра - около 3°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето