Ексцентричните прояви на изчезналата и намерена Шиниъд О'Конър

Шиниъд О'Конър за пореден път попадна в медийното внимание – вчера ирландската певица беше намерена невредима часове след като беше обявена за изчезнала и бяха изразени опасения, че може да е опитала самоубийство, предаде БТВ.

От полицията съобщиха, че са открили 49-годишната О'Конър в предградие на Чикаго, след като в неделя е бил подаден сигнал, че тя е излязла да кара колело и така и не се е прибрала.

По този повод агенция АП припомня някои от най-ексцентричните прояви на ирландската певица през годините:

Обвиненията срещу Арсенио Хол

Този месец комикът Арсенио Хол заведе дело за клевета срещу О'Конър заради публикация на страницата на певицата във „Фейсбук“, в която тя го обвинява, че е снабдявал с дрога Принс.

Принс е автор на хитовото парче Nothing Compares to You (Нищо не може да се сравни с теб) на ирландката.

О'Конър заяви, че Хол е дрогирал и самата нея.

Комикът окачестви твърденията на певицата като „изфабрикувани лъжи“. Според него Шиниъд О'Конър е познавала Принс съвсем бегло.

Искът за обезщетение е в размер на 5 млн. долара.

Посланията във „Фейсбук“

През ноември миналата година певицата написа съобщение във „Фейсбук“, че е взела свръхдоза, без да уточнява наркотици или медикаменти, в хотелска стая някъде в Ирландия. Посланието ѝ беше изтълкувано като опит за самоубийство.

По-късно тя беше намерена невредима от полицията.

През декември певицата, която преди повече от десетилетие беше диагностицирана с биполярно афективно разстройство и публично е говорила за психичните си проблеми, публикува друго съобщение в социалната мрежа. Този път тя съобщи, че е била задържана в болница за психиатрично освидетелстване.

Спорът с Майли Сайръс

През 2013 г. О'Конър предупреди в отворено писмо младата американска певица и актриса Майли Сайръс да се пази да не бъде експлоатирана сексуално от музикалната индустрия.

Ирландската певица отправи посланието си, след като Сайръс пусна видеото към песента си Wrecking Ball, в което се е снимала гола и демонстрира предизвикателно поведение.

Майли Сайръс отговори на Шиниъд О'Конър в „Туитър“, споменавайки проблемите на ирландката с биполярното разстройство. Сайръс освен това я сравни с актрисата Аманда Байнс, която също има психични проблеми.

Протестът срещу Католическата църква

Най-известният протест на Шиниъд О'Конър срещу Католическата църква датира от 1992 г., когато певицата участва в шоуто „На живо в събота вечер“.

О'Конър изпълни песента War на покойната легенда на регето Боб Марли, а след това скъса снимка на папа Йоан Павел II, призовавайки: „Да се борим срещу истинския враг“.

Постъпката ѝ предизвика негодувание сред много зрители и църковни лица. Седмици по-късно певицата беше освиркана в „Медисън скуеър гардън“ на събитие, отдаващо почит към Боб Дилън.

Протестът на Шиниъд О'Конър се случи години, преди Католическата църква да бъде разтърсена от скандал за сексуално посегателство над деца от страна на свещеници.

Коментари

Задължително поле