Студенти от Американския университет в България ще получат дипломите си пред посланик Ерик Рубин и министър Даниел Митов

Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин и министърът на външните работи Даниел Митов ще поздравят 224 бакалаври на Американския университет в България (АУБ) в неделя. Церемонията по дипломирането на двадесет и втория випуск на университета ще се състои на 22 май 2016 г. на централния площад в Благоевград.

224 бакалаври от 20 държави ще получат дипломите си пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. Половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Молдова, Русия, Сърбия, Казахстан и Украйна. В церемонията ще участват и 20 студенти от тринадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.

69 % от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 36%, следващите са „Икономика”, „Политически науки и международни отношения”, „Журналистика и масови комуникации“ и „Информационни системи”.

Първенец на випуска е Артем Еремин от Русия, който завършва с успех 4.00 (по четирибалната система за оценяване). Той се дипломира с две специалности – „Бизнес администрация“ и „Информационни технологии“. Втора по успех е Михаела Димовска от Македония с 3.99, която също завършва с две специалности – „Компютърни науки“ и „Математика“.

Коментари

Задължително поле