Оправдаха жена, наръгала роднина при скандал

57-годишна жена от антоновското село Добротица беше призната за невинна за наръгване на родственик при скандал между него и мъжа й.

Присъдата е на Районния съд в Омуртаг, който отхвърли и иска на пострадалия И.И. (56г.) срещу жената за 20 000 лв. Освен, че няма да получи пари от нея, той трябва да й плати 600 лв. за разходи за адвокат. Дължи и 150 лв. за разноски по делото.

Кървавата разправия станала пред заведение в селото им към 1 часа на 12 юли миналата година. След като пийнали, И.И. и братовчед му Х.М. (71г.) се скарали за стар спор за граници на земи, който не можели да разрешат още отпреди демокрацията, разказаха тогава от селото им. По това време по-възрастният дори бил подал жалба срещу родственика си. На помощ на 71-годишния се притекла жена му Х.М. (57г.), която разбрала, че двата се карат и се страхувала от последици за мъжа си, който преди години пострадал при такъв спор с роднината. Докато двамата мъже отново си крещели и разменяла удари, жената наръгала с нож И.И. три пъти. Той беше настанен в интензивното отделение на търговищката болница с опасност за живота. Жената пък беше задържана.

Сега съдът прие, че тя е невинна за нападението над родственика, тъй като е действала в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие, упражнено върху нея и съпруга й. От това можело да последват тежки последици за нея и мъжа й. Съдът отхвърли и иска на братовчеда за причинени неимуществени вреди като неоснователен.

Подробности около казуса ще станат ясни при публикуване на мотивите.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право