Издирват мъж с качулка, запалил джипа на Айдън Юсеинов в Търново

Криминалисти от Велико Търново издирват мъж с качулка, който е запалил миналата нощ джип „Хамър” Айдън Юсеинов, арестуван като тартор на банда за разпространение на дрога.

Сигнал за палежа е подаден на тел. 112 в 1,37 часа от минувач,който видял пламъци и чул взрив. После на спешния телефон е имало още близо 20 обаждания. Сред тях било и това на пазача на паркинга, който видял огнената стихия след от високата температура гръмнала една от гумите на возилото. По-късно полицаите на иззетите записите на една от охранителните камери видели маскиран мъж, който се приближава до хамъра и полива задната му част със запалителна течност, а после подпалва джипа.

Благодарение на този сигнал не е изгоряла цялата машина, а останалите около 20 паркирани коли не са пострадали. Полицията разследва умишлен палеж, но смята, че разкриването ще бъде много трудно, защото 45-годишният Юсеинов има доста врагове.

Колата е била оставена преди месец на охраняем паркинг край Двореца на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново от приятелката на Айдън. Броени дни по-рано на возилото били надупчени и четирите гуми и тогава жената решила да го остави на съхранение в обекта на общинската фирма „Паркинги и гаражи”, за да бъде под наблюдение.

Айдън Юсеинов е задържан от Специализирания съд в София заедно с още двама от организираната престъпна група за трафик на дрога от края на февруари с постоянна мярка и предстои делото да влезе в съдебна зала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право