Балканска скара, музика и 100 литра безплатна бира подготвят за фестивала “Велико Търново Мези”

Незабравимо четиридневно изживяване за малки и големи очаква жителите и гостите на болярския град по време на фестивала на балканската скара “Велико Търново Мези”. Мащабното събитие ще се проведе в старата столица от 26 до 29 май на цирковата площадка. Забавленията ще са от 10 до 22 часа. Спорт, музика, вкусна храна, бира, най- добрите майстори на грила от Сърбия, Турция, Македония и Гърция обещават балканско кулинарно пътешествие. Очаква се целодневната музикална програма да се включат над 200 участници. Гвоздеят в програмата са мащабни тематични концерти, като на сцената ще се изявят балкански звезди като Гъмзата, Нели Петкова, Люси и Андреас, Бобан Здравкович, Трубачи “Цариброд” и “Отборът на сърцето” в състав Лео, Играта, Спенс, Кристо, Пацата и Миро от “Биг Брадър”.

Грандиозното събитие се организира от Фондация “Румънеца и Енчев”, пивоварна “Бритос”, чиито четвърти рожден ден съвпада с феста, с партньорството на Община Велико Търново. Екипът ще зарадва гостите и с детска спортна академия, работилници, танцови уъркшопи, семейна щафета, минифутбол, стрийтбол за деца, лунапарк, турнири по табла и белот.

„За първи път в България ще бъде демонстриран бабъл футбол- играчите ще бъдат “опаковани” в големи топки, като свободни ще бъдат само краката им. Ще се проведе и пейнтбол с лъкове. Огромен кино екран пък ще излъчва най- великите мачове в историята на българския футбол всяка вечер от 20 ч., както и финала на шампионската лига”, съобщи организаторът Георги Енчев.

Предвижда се и приятелски мач между “Отбора на сърцето” и тим, сформиран от Община Велико Търново.

„Миналата година фестивалът се проведе за първи път в София и събра огромна публика”, припомни Георги Енчев.

Според него него забележителното е, че са успели да обединят Балканите- сръбски и македонски готвачи да се прегръщат и забавляват заедно.

„Показателно е и това, че България обича всички съседи и се наслаждава на тяхната музика”, каза Енчев.

Той съобщи, че ще бъде проведен и благотворителен търг, а със събраните средства ще бъде подпомогната кауза. Организаторите очакват предложения къде да бъдат насочени постъпленията от търга.

“Миналата година организирахме летен фестивал, а този път решихме да подкрепим събитието на Фондация “Румънеца и Енчев”, заради страхотното събитие, което проведоха в София. Ние решихме да подкрепим организирането на “Велико Търново Мези” и с това да зарадваме всички граждани и гости на старата столица”, каза управителят на „Бритос” Габриела Попова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони