Утре ще е слънчево и ще се затопли

Утре ще е слънчево, максималните температури ще са между 19° и 24°. По обяд и след обяд временно ще се заоблачи, но само на отделни места в планините от Западна България за кратко ще превали. Минималните температури ще са между 5° и 10°. През нощта ще бъде предимно ясно. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) .

Утре над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен, в сутрешните часове западен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са между 17° и 22°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала, температурата на морската вода е 14°-17°.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще е облачно и на отделни места в масивите от Западна България ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

В петък и събота отново може да се заоблачи и да превали и прегърми за кратко на места в западната половина от страната. Първия ден вятърът ще бъде южен и ще бъде още малко по-топло; втория - вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили до умерен и температурите ще се понижат.

В неделя вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне. Облачността ще се разкъсва и намалява. Температурите ще се повишат и максималните в повечето места ще достигат 18°-23°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и слабо ще се понижи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето