Вечер на турската поезия организират в Пловдив

Вечер на турската поезия ще се проведе този четвъртък от 18 часа в хотел "Рамада-Тримонциум" в Пловдив. Организаторите й от сектор "Турски език" на катедра "Общо езикознание и история на българския език" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" уточниха, че програмата предвижда рецитал на известни и обичани турски поети като Джан Юджел, Атила Илхан Назъм Хикмет, Орхан Вели, Джахит Съткъ Таранджъ, Юмит Яшар, Мевляна Джеляледин Руми и др. Студенти от първи до четвърти курс ще изпълнят и няколко песни на турски език. По време на вечерта на турската поезия ще бъдат обявени и резултатите от конкурса за превод на турска поезия и ще бъдат наградени отличените студенти.

Вечерта на турската поезия се превърна в традиция за студентите от специалност "Български език и турски език", която е създадена през 2009 г. във Филологическия факултет на ПУ. Нейното откриване е в отговор на нарастващия интерес към изучаването на културите и езиците на страните, които са наши съседи на Балканския полуостров.

Специалността "Български език и турски език" традиционно се радва и на силен интерес от страна на кандидат-студентите, твърдят от ректората на най-големия университет в града под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони